2021-07-08
六月果时有两星期都无得做夜市堂食,所以特登Lunch 时段过黎撑场帮衬。星期日晏昼一点🕐都唔系好full🙈,坐到三点基本上已经无晒客,每张枱好似只系做得一转客。黎紧有返夜市啦,金魔法师系时候出手!🌗SL2. 光复胡椒鸡扒配茄汁虾意粉🍝 $108鸡扒麻麻地,炸得比较老;虾🍤大只同爽口;食意粉最怕食到无味意粉,呢个茄汁意粉味道ok 唔会太酸,又唔会稀,可以挂晒上意粉度。🌗SL3. 香煎石斑鱼柳意粉 $98鱼柳又几滑㖞,外层又够香脆,不过外观上差少少啫。🌗SL1. 美国安格斯牛肩扒配黑松露意粉 $108近排唔食得牛所以冇试味,朋友话生熟啱啱好,但意粉就比较腻,见住佢由头食到包尾🤣。是日甜品 跟餐+$28唔记得叫咩名啦🙈,蛋糕🍰酸酸甜甜唔会太腻。面层似系橘子🍊,少少酸味都无,甜得黎又唔系死甜,应该唔系浸过糖水挂。P.S. 好挂住济洲嘅橘子汁,真心超好味,有得去旅行嘅话一定要饮!以上lunch set好似几一般,但系我好有兴趣试佢哋嘅二人假日特选海鲜餐($398),包括有海鲜拼盘(龙虾、海虾🦐、翡翠螺🐚、蓝青口、生蚝)、汤、美国prime 级烧牛肉配脆薯片、红虾汁烩意粉配海鲈鱼。一个餐有seaf
光复胡椒鸡扒配茄汁虾意粉
香煎石斑鱼柳意粉
鱼柳又几滑㖞,外层又够香脆,不过外观上差少少啫。
美国安格斯牛肩扒配黑松露意粉
以上lunch set好似几一般,但系我好有兴趣试佢哋嘅二人假日特选海鲜餐($398),包括有海鲜拼盘(龙虾、海虾🦐、翡翠螺🐚、蓝青口、生蚝)、汤、美国prime 级烧牛肉配脆薯片、红虾汁烩意粉配海鲈鱼。一个餐有seafood platter 同牛好似几吸引🤤🤤🤤。