2022-05-30
Cafe 位处粉岭裁判所附近,黎到食野之余,仲可以参观下昔日法院及各电影嘅场景。P.S.餐厅不获续约,将于五月尾关门大吉,又系结业迫我出post 😢…想去嘅记得要whatsapp 预约以免摸门钉~🌖柚子卷蛋 $42蛋糕湿润得黎带点柚子嘅清香,忌廉嘅比例虽然唔少,但质地软滑而且完全唔腻,整体唔会太甜,食多件都仲得呀👍🏻。🌗黑糖雪糕蛋糕 $42呢款味道比较普遍,可以直接skip 😂。🌖松露薯条 餐点+$38加配新鲜即炸好香脆,加埋撒系面头嘅松露系唔错嘅,不过如果更加多松露就更好啦🤪~🌖山梨县水蜜桃沙冰 $78粉红色够晒少女至适合打卡!有外表得黎都有内涵,味道清新自然,真系有淡淡白桃味,而且唔会太甜,沙冰仲啱晒而家夏天饮!价钱偏贵,不过难得黎一次就豪一豪,加埋白桃来自日本山梨县,价钱应该反映左用料嘅!🌗Longan Latte $48龙眼Latte 系咪好特别,唔叫唔得先!传统latte同中式龙眼蜜糖配搭而成,上面仲洒有桂花,呢个组合系几得意,不过龙眼味唔算突出。
🌖柚子卷蛋 $42
呢款味道比较普遍,可以直接skip 😂。