餐厅由五六个舖位打通而成,地方阔落,冷气充足❄️。店内有好多书比你免费任睇,打书钉之余仲可以漂书,另有大量装置艺术,充满艺术气息。店主会定期为长者送上免费热饭,又试过为众新闻筹款💵,店内仲有摆放🍎苹果特刊,有几黄就自己分啦~呢度节日期间会制作盘菜,平日晚市就有得打边炉,喺得民居附近相信价格会比较亲民,有机会黎试下先~🌗生炒骨饭 $46生炒骨其实都几脆,唔会比酱汁浸到淋晒;酱汁甜甜酸酸,醒胃得黎唔算太刺激;不过好多酱汁去左个饭度就唔系咁啱我胃口,分开上会好啲;份量都几大,够晒饱。🌗豉汁蒸马头鱼 $43平时去饮会系众人面前食鱼头鱼尾,咁你就知我有几钟意食鱼😆😆。屋企餐餐都有鱼食,但成日出街嘅我已经好耐无啖新鲜鱼落肚,难得有得食蒸鱼就梗系叫黎食啦~不过那马头鱼嘅鱼肉比较散,好似都系煎比较适合。

🌗生炒骨饭 $46

🌗豉汁蒸马头鱼 $43

题外话/补充资料: 位置有少少难揾,揾到沥源社区会堂,再行隔离条楼梯落楼下就啱啦~
$44.5 (午餐)