2021-01-12
今次黎到呢间Cafe觉得好舒适,空间非常之大,有自然光从落地玻璃照入嚟,系假日慵懒嘅感觉🥰餐厅主张自助形式,可以自行选择位置,而餐厅内嘅摆设更系多到睇极都睇唔晒!•🍝是日意粉 - 烧鸡肉粒扁意粉配蒜香忌廉汁(HKD 92)今次第一样野先试鸡肉粒,都几滑身同好易咬,忌廉汁好creamy,不过汁可以再多少少,可能蒜太多,令意粉食落有点干身🙊配料有青瓜同蕃茄仔,令成碟意粉食落感觉冇咁滞👍🏼·🥗All Day Breakfast (HKD 128)朋友对All day breakfast情有独钟,表示最欣赏餐厅采用手工果酱,食得岀果酱好新鲜,而炒蛋更是不可或缺的一部份,炒蛋够滑身。最有心思更是烤焗的西兰花,恰到好处,一D都唔干身,火候和时间都控制得刚刚好。总括而言,All day breakfast的精髓就是每一样食物的温度都要处于热嘅温度状态上碟才是一个好的All Day breakfast,而这间Cafe的时间都控制得很好!餐厅的另一边设有MMA的擂台,相信应该有举办课程,待疫情过后,有兴趣参加嘅朋友记得留意一下啦!😜
·🥗All Day Breakfast (HKD 128)