2024-11-15
平时去观塘行街都系去APM,好少会去裕民坊,今次过去就发现咗哩间小店。餐厅细细间,座位唔算太多,隐藏喺2楼嘅角落,绝对算得上隐世小店🤭👑曲奇忌廉窝夫配朱古力雪糕 $70大惊喜‼️必试‼️激好味‼️食完咸点后就当然到甜品,即叫即制够新鲜热辣辣♨️ 窝夫表皮香脆内层松软🧇 曲奇碎+香滑忌廉,仲有一片片oreo脆饼,口感好丰富😋 朱古力雪糕超浓郁,配埋窝夫一齐食,冷热交融😍✨水牛城鸡翼 $68鸡翼炸得几好,皮层香脆可口唔会太干,内层肉质依然嫩滑juicy,食落少少辣好惹味👍🏻✨自家制手打鸡肉虾饼 $78好少喺出面见到手打鸡肉虾饼,系Black Coffee自家制出品,味道出奇地几夹,配埋酱汁食仲有点点泰式感觉。✨龙虾浓汤意粉配虎虾 $98意粉软硬度刚好,龙虾汤味香浓唔会过咸,虎虾大大只好爽口弹牙🤤 旁边配埋沙律菜,健康有营养🥗✨日式炸猪排三文治配杂菜沙律 $72大大份三文治,猪排香脆,肉质松软,夹埋蕃茄带点点酸更解腻,加上爽脆生菜增添口感。旁边同样搭配沙律👏🏻✨抹茶鲜奶 $48抹茶味道浓郁,鲜奶香滑,饮落唔苦涩🍵✨热情果手摇冰茶 $48茶底唔涩,热情果酸酸甜甜,解腻又清新。🔍整体感觉:餐厅虽小,美食
抹茶味道浓郁,鲜奶香滑,饮落唔苦涩🍵
✨热情果手摇冰茶 $48
茶底唔涩,热情果酸酸甜甜,解腻又清新。