2023-02-28
之前话2月book唔到寿司郎,今次转战晏昼去葵芳食,平日唔洗一个钟就有位~其实今次蟹宴,我觉得同上年2022年1月差唔同🦀,蟹肉拌面仍然系我至爱🍜😍!当然今年都有新产品,都几有惊喜👍🏻🤭!🦀红楚蟹押爵司:$22四四方方,卖相好得意🤣,啲蟹肉多到cover晒成嚿寿司,啖啖蟹肉,好正。无谂过入面有少少姜😯,本身唔钟意姜,但同埋蟹肉一齐食都接受到👍🏻!🦀特盛蟹肉海苔包:$22蟹肉铺满晒成嚿饭,再有蟹膏系上面作点缀!加埋脆香海苔包住咬,好满足🤭😆!🦀🍜浓厚蟹拌面:$32同上年一样保持水准,酱汁好浓郁!超好食😋,仲有西兰花🥦、蟹柳、蟹籽,非常丰富👍🏻。🦀蟹肉忌廉可乐饼:$17正常发挥,炸物好难唔好食🤣~🍣浅炸天然黑鲔大吞拿鱼腩:$12自己本身唔钟意一嚿寿司半生熟🤣,所以觉得麻麻。但$12真系好抵,钟意吞拿鱼既朋友值得一试!🍫 🍰双层蛋糕(生朱古力&幕丝):$22食晒成个都唔会觉得好甜好漏,好食👍🏻!🍦牛奶雪糕配培茶幕丝:$15因为好钟意培茶🤭,所以觉得抵食好味😋!🦀水煮松叶蟹:$17🦀🍤松叶蟹脚天妇罗:$27两个都系觉得无咩特别🙈,性价比不太高~———————————总结:今次第一次去葵芳分店食
🦀红楚蟹押爵司:$22
🦀特盛蟹肉海苔包:$22
🦀🍜浓厚蟹拌面:$32
🦀蟹肉忌廉可乐饼:$17
正常发挥,炸物好难唔好食🤣~
🍣浅炸天然黑鲔大吞拿鱼腩:$12
🍫 🍰双层蛋糕(生朱古力&幕丝):$22
食晒成个都唔会觉得好甜好漏,好食👍🏻!
🍦牛奶雪糕配培茶幕丝:$15
因为好钟意培茶🤭,所以觉得抵食好味😋!
🦀水煮松叶蟹:$17
🦀🍤松叶蟹脚天妇罗:$27
两个都系觉得无咩特别🙈,性价比不太高~
———————————
总结:今次第一次去葵芳分店食,发现有啲野食唔系屯门分店长期有(?!)定系隐藏版期无😯,例如:牛奶雪糕配培茶幕丝同埋见到冻既茶碗蒸😧(好似好搞笑但无试🤣)今期蟹肉宴真系好丰富,无论叫咩寿司都可以啖啖蟹肉🤣👍🏻😋!