2022-11-03
最近香港天气开始变凉 又系时候去打边炉😆616牛肉火锅专门店下午有好抵食嘅二人火锅套餐 所以吸引到我再次回访✨ $288包咗火锅汤底 多款牛肉 蔬菜拼盘 小食 面同埋饮品!暖笠笠 食到好饱好满足🥰火͟锅͟汤͟底͟火锅汤底系牛骨清汤 真系有大大嚿牛骨㗎!另外都可以加$20选配熔岩沙嗲汤底 鲜牛油麻辣汤 或者酸菜汤底 下次有机会再去试吓其他汤底~牛͟肉͟二人套餐已经包咗横隔肌 五花趾 牛驼峰 同埋匙柄 每一碟份量都比想像中多 印象最深刻嘅系匙柄因为个名好特别🤣 佢油脂比较少入口好柔软 横隔肌牛肉味最浓🐮 五花趾嘅口感比较爽脆 牛驼峰肥瘦适中又juicy😚我哋另外叫咗熟成加拿大牛肩脊佢嘅油脂花纹望落去最靓~肉味亦好浓厚😎鲜͟蔬͟拼͟盘͟ +小͟食͟有金菇 娃娃菜 蜂巢豆腐 芋丝等等 打边炉除咗牛肉之外都要食返啲蔬菜😆 啲蔬菜吸咗汤同埋牛肉嘅精华一齐食好match 炸鱼皮好香脆 令人食指大动!👍🏻面͟佢有稻庭乌冬同埋公仔面各一个稻庭乌冬非常之好食 好弹牙😋饮͟品͟菊花桂圆露 洛神玫瑰茶 乌梅汁 同可口可乐任选其二~上次嚟食已经觉得另外616嘅自家制饮品都好好味!所以今次同样叫咗洛神玫瑰茶 同埋菊花桂圆露 饮呢啲饮品平时最怕
最近香港天气开始变凉 又系时候去打边炉😆
火͟锅͟汤͟底͟
火锅汤底系牛骨清汤 真系有大大嚿牛骨㗎!
牛͟肉͟
面͟
佢有稻庭乌冬同埋公仔面各一个
稻庭乌冬非常之好食 好弹牙😋
饮͟品͟
菊花桂圆露 洛神玫瑰茶 乌梅汁 同可口可乐任选其二~
上次嚟食已经觉得另外616嘅自家制饮品都好好味!
所以今次同样叫咗洛神玫瑰茶 同埋菊花桂圆露
饮呢啲饮品平时最怕就系太甜🤓
呢个甜度适中 而且打边炉饮一流🤤
酱料区可以自己调酱料 我最钟意鲜牛肉酱油
用黎点牛肉好正!
佢仲有辣椒油同埋炸蒜等等可以自由配搭🥳
另外佢喺新蒲岗 长沙湾 马鞍山 太子 土瓜湾坑口 将军澳 天后 西环等等都有分店