【🌺Apinara |🇹🇭泰式轻松米芝莲午餐🫧】想感受一下泰国滋味🥰系PP太古广场就可以了。Apinara Thai Cuisine and Bar系泰国米芝莲推介的著名食店Nara旗下嘅概念品牌店,午餐几多选择,睇吓我食咗咩先!..🍄泰式鸡肉炒金边粉金边粉够香,又唔油腻,唧几滴青柠汁,香味更立体,味道啱香港人口味。..🍄泰式卤水猪手配白饭猪手做得非常之唔错,入味之余仲炖得好软腍腍,骨胶原爆发,酸菜好好味,伴碟份量再多少少就更好啦,温泉蛋捞埋卤水汁再捞饭,立即胃部启动!..🍄冬荫功冬荫功嘅功其实是虾嘅意思,虾肉质非常之弹牙甜美,汤底又够浓又酸,醒胃又唔算好辣。..🍄泰式椰汁鸡汤清甜带酸,几香嘅椰汁味仲有粒粒滑鸡肉,我好钟意❤️..🍄沙律甜品及饮品每个餐都有跟沙律和甜品,沙律份量十足,衬埋泰式沙律汁,好惹味。是日甜品系西米露,有少少粟米粒,几得意又唔太甜。🌷Apinara Thai Cuisine and Bar📍香港金钟道 88 号太古广场 2 楼 205 号舖#金钟美食 #太古广场 #apinara #thaifoodhk #thaifood #hongkong #lunch #pp
【🌺Apinara |🇹🇭泰式轻松米芝莲午餐🫧】

🍄泰式鸡肉炒金边粉

🍄泰式卤水猪手配白饭

🍄冬荫功

🍄泰式椰汁鸡汤
清甜带酸,几香嘅椰汁味仲有粒粒滑鸡肉,我好钟意❤️

🍄沙律甜品及饮品

🌷Apinara Thai Cuisine and Bar
📍香港金钟道 88 号太古广场 2 楼 205 号舖

#金钟美食 #太古广场 #apinara #thaifoodhk #thaifood #hongkong #lunch #pp #好食 #米芝莲推介 #泰菜
2024-05-19
  • 泰式椰子鸡汤