大坑 📌 Tipsy Restaurant & Bar 大坑铜锣湾道98号1楼同猪队友好少食西餐 🍽️ 佢话有老友 Highly Recommended 呢间摩登高质西餐厅,就带我过嚟撑下枱脚 🍽️ Chill 下 🥂▪️Summer Lobster Salad w/ Walnut • Orange • Vincgar 龙虾沙津 🩶 $148见到大大旧龙虾肉,已经心心眼 😍 龙虾肉鲜甜,沙律菜配以鲜橙汁 & 醋 mixed 酱汁,味道酸甜清新;再加上脆脆蜜糖核桃,多重口感,层次感满分。▪️Parma Ham & Melon 巴拿马火腿哈蜜瓜 🩶 $228咸香巴马火腿肉质软绵,配上清甜嘅哈蜜瓜,好 fresh,哈蜜瓜劲香甜多汁,与咸香中和,私心推介 🧡▪️Braised Whole Sea Bass w/ Fennel & Saffron Broth 茴香番红花汤焖鲈鱼 🩶 $288呢个 Main course 系店员推介我地,系原条法国鲈鱼,用意大利嘅烹调手法,以茴香、番红花等香料炆炖汤鲈鱼。鲈鱼肉鲜嫩,精华完全升华喺哂个汤度,成个汤好香浓,我全部饮哂 😋▪️ Pumpkin Scallop
大坑 📌 Tipsy Restaurant & Bar
大坑铜锣湾道98号1楼

▪️ Pumpkin Scallop Risotto w/ Soybean & Pinenut 松子豆伴南瓜带子意大利饭 🩶 $198
香煎带子,大只又有鲜味,Risotto 软硬适中,加入咗南瓜蓉,每一啖 Risotto 都有啖啖 Creamy 嘅南瓜香味,松子等豆子 & 美美的食用花🪻点缀,卖相相当精致。

▪️Tutti Frutti 🩶 $78
一杯🍹有 Strawberry • Green Apple • Orange Juice • Soda 杂果饮品,仲有粒粒杂莓果肉,有口感又清新,少女喜欢系列 🍓
🔅 整体嚟讲,呢度摩登时尚,系一间令人很陶醉嘅西餐厅,食物高质,气氛欢愉,好啱同朋友收工来食下饭 Chill 下,或者节日庆祝,相信我哋好快再嚟 Tipsy 🍽️🥂
📍大坑

2024-03-26
  • PumpkinScallopRisottow/Soybean&Pinenut
  • ParmaHam&Melon
  • SummerLobsterSaladw/Walnut•Orange•Vincgar