🔖 夏日热辣辣,即刻去左沙田满记甜品分店,位于新城市广场 ,好易揾到 ,位置方便。 估唔到全场满人,等咗大概10分钟就入到了。 💬 天气咁热梗系要返d甜品医下肚,解解暑啦! 我哋叫咗两份甜品,一份系原块芒果西米露,呢份甜品芒果味十足,味道唔会太酸,有一阵阵嘅芒果果甜味,配搭埋入边嘅西米露,再加上浸住芒汁,一粒粒嘅西米都锁住其汁,口感又淋又Q弹,两个字:好爽! 💬 另一份甜品系鲜杂果凉粉,入边有唔同嘅杂果包括奇异果、香蕉、芒果、西瓜,水果上面有提子干做配料,加埋解暑嘅凉粉一齐食,又健康又凉快!而且两份嘅苦涩味突出咗杂果嘅酸甜味,出色嘅配搭!📝 天气成35度,一定要食甜品比自己身体休息同舒缓,而呢两碗嘅甜品就比到我呢个冰凉嘅感觉,下次再试其他唔同甜品。