平时食火锅必食既一定系牛, 今晚去食火锅, 碟碟都系牛! 食过呢餐之后, 更加了解牛既每一个部位, 唔同部位都有唔同既口感同味道~ 台面上有食牛既最佳食法: 以IPAD自行落单, 落左order后店员就会拎个沙漏黎比我地倒数, 计时20分钟内首次order就会到齐, 否则超时既order都免费唔收钱! 保证有效率, 唔会漏单! 汤底划一一种味道, 牛骨清汤 HK$38 每位酱料 HK$10, 自由混酱, 当中有"秘制牛肉汁", 食牛配呢款酱, 牛味更加突出!呢度有牛既不同部位食到, 出面唔系周围都有得食! 而且款式仲有咁多! 碟碟牛都系HK$48!!! 色泽鲜红, 够哂新鲜!!【胸口膀】 摆落火锅15秒即食, 又爽又甜, 连带少少根, 几正!!我最爱呢碟!!【牛丸】 估唔到都几甜, 而且略带弹牙【牛骨髓】 第一次食, 初初觉得几恐怖, 但黎到点都要一试! 质感有D似肠粉, 比肠粉更滑, 好林【匙柄】 一听个名真系唔知咩黎, 呢款系每二人只限Order一碟, 似乎好珍贵, 所以order左碟试下~店员话呢个位系近牛既颈部位置, 食落有点o赵口【裹腱肉】 呢个部分

台面上有食牛既最佳食法:

汤底划一一种味道, 牛骨清汤 HK$38

【胸口膀】

【牛丸】

估唔到都几甜, 而且略带弹牙

【牛骨髓】

【匙柄】

店员话呢个位系近牛既颈部位置, 食落有点o赵口

【裹腱肉】

呢个部分不太嫩滑

【牛朴肉】

牛脂肪比较多, 所以比较juicy~

【黑百叶】

好爽脆, 附带有芝麻酱, 点黎食更加惹味~

【三花腱】

唔太似食紧牛, 味道比较甘

食完呢餐后先知道食牛原来有咁多牛既学名, 有得食之余, 仲获益良多~
  • 胸口膀