2024-05-15
听日放假🥳放工食餐好嘅,今晚去中环食印度菜🇮🇳 open kitchen+高档装潢仲有精致高质印度菜,爱自己品味人生🥂🍤Bombay Chilgoza Prawns $168FIRST IMPRESSIONS好重要,所以我都拣咗餐厅人气菜式Bombay炸虾,大大块炸虾配搭姜、蒜、香菜和松子腌制而成的酱料,带有微辣味好开胃,加上紫洋葱食更加清新,作为前菜/佐酒菜都系一流👍🏻🥘Chicken Makhni $192每次食印度菜都会嗌嘅Butter Chicken,每间印度餐厅嘅牛油鸡都有分别,依间用新鲜蕃茄熬制,入口重蕃茄味,然后带出牛油、忌廉creamy 味道与口感。仲有一种未食过嘅味道,问咗waitress 叫”fenugreek” 中文叫胡芦巴,味道好特别,卖个关子先~大家想知咩味就要去试下la😋🐟Goan Fish Curry $188用传统椰子酱烹调的咖喱鱼咖喱味浓厚,比起牛油鸡会辣d,果种味道系令人越食越上癫,夹印度薄饼食真系perfect match😍另外要赞系印度薄饼系即叫即制,热辣辣上枱松软香口😌🥭Mango Lassi $68印度菜必饮饮品~芒果印度乳酪,入口满满浓厚口
🍤Bombay Chilgoza Prawns $168
🥘Chicken Makhni $192
🐟Goan Fish Curry $188
另外要赞系印度薄饼系即叫即制,热辣辣上枱松软香口😌
🥭Mango Lassi $68
印度菜必饮饮品~芒果印度乳酪,入口满满浓厚口感加上香浓鲜芒果味,美味鲜甜,差d一人饮哂2杯!