2022-05-02
今次系第二次嚟哩间餐厅,平日人比较少,加上未到lunch time,入座后都仲有好多位置。餐厅面积大,位置多,感觉好开扬同宽敞。室内外装修都好有风格,而且入面仲有张千秋坐椅,系打卡嘅好地方📸 ✨是日餐汤 - 忌廉磨菇汤 $10加配面层加上忌廉及葱花,外观加分不少。虽然冇粒粒磨菇,但味道十分浓郁,质感浓稠。再配上香幼忌廉,入口更顺滑,味道层次更丰富。👍🏻✨意大利猫耳粉配虎虾及香辣蕃茄酱 $118摆盘美观,西餐果然著重细节🌸 猫耳粉有咬口,唔会煮得太腍或太硬。蕃茄酱汁味道浓而唔会过酸,带微微辣,酸度及辣度比例刚好,唔会盖过对方😋 除咗面层一只大虎虾外,其实粉入面仲有虾,食落都唔系雪藏虾肉。✨芝士菠菜意式云吞配巴马火腿及黑松露忌廉汁 $118摆盘见到面层一片片黑松露,即刻觉得高级咗😂 巴马火腿咸香味刚刚好。云吞数量睇落唔系好多,但食哂都好饱,菠菜馅香浓亦唔怕过腻。而好重要嘅系云吞皮煮得刚好,唔会太腍或太硬。✨炸鱿鱼须配他他汁 $68上菜已经闻到炸物嘅香气,咬落表皮够薄亦脆卜卜,配埋他他酱酸酸甜甜,可以去除炸物嘅油腻感。🔍整体感觉:职员亲切细心,我地并冇特别要求,但职员自动俾唔同温度嘅水,肥b
🔍整体感觉:职员亲切细心,我地并冇特别要求,但职员自动俾唔同温度嘅水,肥b系室温水,但我系暖水,睇嚟佢都觉得女仔唔好饮咁多冻水😂 睇落细细碟,但食落其实好多,两个都食到好饱🤰🏻🫃🏻 无论环境、服务、食物配搭及味道都👍🏻👍🏻 午餐价钱亦相当合埋,值得一试再试✌🏻