2024-11-27 259 浏览
不嬲都好钟意食葡挞,依家兴千层挞,间间都有唔同口味做法,要试晒真系无可能。只系试过 bake house, baker talent, 理想饼店同 hashtag b, 最啱我心水既系 hastag b, 首先睇卖相已经系最吸引到我,成朵花咁靓。佢既拿破仑焦糖千层挞,千层皮唔系软身果款,系酥化既口感,但会有dd 趣,所以我好 like。蛋浆好香好软滑,最特别系佢蛋浆底部同挞皮之间有一层焦糖浆,简直系大爱。有蛋香再加上微甜既焦糖浆,食到有一种幸福感觉。我一次过食左 2 个先够满足。Hashtag b 除左原味千层挞外,仲有开心果味同爱尔兰忌廉挞味可以拣,我已经谂好下次去再食埋呢2款挞。排队时见到佢既包同牛角酥都好吸引,仲有「热情菠萝牛油软包」、「芋泥麻糬包」等等好多种类既烘焙都好靓好吸引。响 popcorn 开左真系超开心,一谂起想食落楼下已经可以买到。