2020-11-18
话说上次食完外卖之后,讲咗一定会试返次堂食,说时迟那时快,就到时间就立即帮衬多次。上次外卖佢哋有个别菜式唔建议,怕太影响质素,今次终于可以试。首先啲煎炸嘢即场享用,啲口感立即返晒嚟,新鲜热辣;其次今次可以食到冰镇咕噜肉。同区有另一高质黄店茶记都以呢味𩠌而驰名,其冰镇咕噜肉外脆内软。对比下大澳德发有另一种感觉,外层虽然无咁脆,但爽口感觉得嚟炸粉较薄身,肉咬落系爆汁嘅感觉,配合返个我觉得调味甜感较重嘅咕噜汁,味道开胃口感juicy。另外几欣赏系佢嘅大澳咸香鸡,食落似盐焗鸡,但系应该用蒸滑鸡嘅方式,食落会无咁干身;另外个卜卜蚬啲蚬肉都几大粒,份量多,个汁就蒜辣味香浓。因为今次散叫,本身价钱可能会贵啲,但因为上次消费后会有coupon 送返,面额都几大,用返又抵食咗好多。当然优惠详情就要自己了解(利申非广告)。