2021-01-24
留意咗呢間餐廳好耐,一心被佢自創嘅龍蝦湯流心牛角包🥐吸引,基本上喺IG次次見人嚟呢間餐廳食飯都會叫嚟食!.今次阿叔👨🏾平日下晝接近2點嚟到,店內已經有唔少食客,好彩早嚟一步,唔係分分鐘過咗食飯時間都要等位。午餐🍴一份$108起至$198,價錢雖然屬於中上,但講真呢度嘅食物質素都幾高質👍🏽,特別係 #龍蝦湯流心牛角包 🥐更係必叫食物,酥脆嘅牛角包入邊原來裝滿熱辣辣嘅香濃龍蝦湯🦞,只要一刀切開,龍蝦湯就會洶湧澎拜咁流出嚟😳,食嘅時候有啲似飲酥皮湯嘅感覺,實屬阿叔強烈推介,套餐另加$28都要食。☺️.主菜阿叔叫咗黑松露慢煮流心蛋意粉🍝 ($108),帕馬臣芝士忌廉汁配上黑松露醬,再加上蘑菇同溫泉蛋🥚,一啲都唔覺得好膩,真正色、香、味倶全。食之前記得撈均蛋汁,唔單止令意粉更滑,味道仲會更好味!😋.鹹點出色,飲品、甜品都唔差,笑看風雲 (套餐另加$25),呢度嘅特色飲品🧉,混合咗橙、活性炭同奶泡,單睇賣相就已經好吸引。飲嘅時候,初初係幼滑牛奶,漸漸地就會飲到好香嘅竹炭味,感覺就好似飲dirty咁。😙.真空慢煮法式焦糖燉蛋 (套餐另加$25),面頭焦糖脆樂樂,入邊就係經過真空慢煮嘅燉蛋,味道剛剛好,
真空慢煮法式焦糖燉蛋 (套餐另加$25),面頭焦糖脆樂樂,入邊就係經過真空慢煮嘅燉蛋,味道剛剛好,唔會太甜,而且好滑添!