2022-11-14 191 浏览
近年咖啡店喺香港越开越多,但系印象中只有呢间系主打日本进口咖啡生豆零售及提供即场焙煎。 「野田珈琲生豆专门店」提供由日本进口咖啡生豆共有65款,全部都经过日本团队精挑细选,务求将最优秀同埋新鲜嘅咖啡生豆带入香港。店内每款咖啡生豆都有列明产地及特色,慢慢睇拣啱先买都未迟。选好咖啡生豆后店员会细心地将有瑕疵嘅咖啡生豆挑走然后先焙煎。焙煎过程需时15分钟,等候期间买杯咖啡饮就最啱喇。咖啡生豆专门店装潢走和风路线,无论用餐区或咖啡生豆专区都简洁及整齐,坐喺度饮咖啡嘅时候真系可以放松吓😆 呢度除咗可以买咖啡生豆同埋供应咖啡饮品外,仲有咸/甜品食呢❤️巴斯克芝士蛋糕、朱古力蛋糕、火腿芝士酥都好吸引。最后买咗Apple Turnover + Black Forest Cake😋😋▫️Apple Turnover (HKD26)▫️Black Forest Cake (HKD48)▫️Espresso Tonic (HKD48) ▫️Latte (HKD38) 今次系我第二次到访,无论食物质素同埋服务都提升咗👍🏻下次有机会嘅话真系要再去叹咖啡同埋试吓佢哋其他嘅甜品呀。

▫️Apple Turnover (HKD26)
▫️Black Forest Cake (HKD48)
▫️Espresso Tonic (HKD48)
▫️Latte (HKD38)