2019-01-17
收工收好夜,收左工已经好肚饿,谂住食车仔面填补空虚嘅肚,同埋上次食过都觉得几好食。但今次食,真系好难忘,我叫左一个三𩠌面,叫咗鱿鱼鱼皮饺同牛肚,一份鱼蛋鱿鱼萝卜,同一枝樽仔奶茶。点知佢第一次黎话冇鱼皮饺咁我就转左鱼腐,第二次黎话冇鱼腐,我话算啦唔使啦,我原本都唔谂住计较,但我等左半个钟,连新黎𠮶枱客都有得食,我都仲未有,都算。碗野一黎到,我真系火都黎🔥🔥🔥碗粉既分量系想像唔到嘅少,食完都等于冇食过,我唔系啲好大食嘅人,一碗粉我都够饱,但份量真系好少,几啖就食唒。个汤底最过分,系完全冇味,我叫左腩汁同辣,但完全一啲味同一啲辣都感受唔到,同我想像中嘅明明车仔面好大分别,完全难食到一个地步,识我嘅人都知道我对食冇乜要求,但呢碗粉真系完全接受唔到!最终个鱼蛋萝卜鱿鱼同樽仔奶茶系不翼而飞。不过我承认当时系真系好忙,而且我系11点几去。但我都系想简简单单食碗饱肚嘅粉,要求都唔算过分,但呢次真系好离谱,我希望可以改善下,因为印象中,上次食佢另一间分店系真系好好食