2021-09-26 791 浏览
上星期同屋企人去左佐敦买d 野,顺便去左庄士伦敦广场揾食,比我地见到佢地下有呢间一人一锅既小火锅几吸引,就去试下佢😚😚佢每个小火锅餐都系$115,包左火锅,饭或者粉丝同埋一杯低糖绿茶或者红茶,如果改乌冬或者卤肉饭可以+$7, 饮品又可以+$7~15改餐牌上其他野饮,都几弹性👍🏻👍🏻芝士竹轮寿喜烧配嘅肉类可以拣猪肉或者牛肉🐮🐮,我就拣咗牛肉同受喜烧汤底最夹,中间仲有一粒鸡蛋添,个火锅都几足料,除咗芝士竹轮仲有芝士鱼腐,蛋饺,蜂巢豆腐等等,其实食完个锅都差唔多饱,差d 食唔落个粉丝😝😝但吸左甜豉油汁既粉丝又好好食,饱都要食多几条🤣美肌锅(牛乳)🥛🥛另一个就叫咗美肌锅,非常之滋补,入边有鸡肉,花胶,虫草花,鲜淮山等等,个汤底饮落都几香浓,淡白色既汤底同我个寿喜烧好大对比,不过两个都咁好食😋😋台式麻辣鸭血 ($38)虽然细细碟,但系啲鸭血炆得好入味,面头仲有啲花椒够香够麻🌶塔香盐酥鸡 ($42)🐣🐣食台式嘢点少得髯须鸡我哋一去到就肚饿,所以就叫个即食嘅炸物,估唔到都几大碟鸡粒揸得够香脆,唔会太厚粉,几好食冬瓜茶(+$7)低糖冻绿茶 (跟餐)跟餐嘅绿茶细细杯😙其他饮品就可以加钱转,我就改咗一个做

芝士竹轮寿喜烧

美肌锅(牛乳)🥛🥛

台式麻辣鸭血 ($38)
虽然细细碟,但系啲鸭血炆得好入味,面头仲有啲花椒够香够麻🌶

塔香盐酥鸡 ($42)🐣🐣

冬瓜茶(+$7)
低糖冻绿茶 (跟餐)
跟餐嘅绿茶细细杯😙其他饮品就可以加钱转,我就改咗一个做冬瓜茶都几好饮

📍 十二锅 (佐敦)
佐敦弥敦道219号庄士伦敦广场地下4&5号舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry佐敦 #十二锅 #火锅 #一人一锅 #台式小火锅
  • 芝士竹轮寿喜烧
  • 美肌锅