2019-06-28 62 浏览
同朋友睇完戏后已经到左食饭时间,非常肚饿,朋友话既然咁肚饿,食火锅一定饱,所以带我去佢食过又觉得好食的一人一锅餐厅!这里系一间台式餐厅,佢有个标记系一只好似恐龙仔的公仔食紧火锅,非常可爱!踏入门口有一个水吧,可以在这里买台式饮品带走,亦可以坐低一边食一边饮!餐牌有特选套餐台式料理,串烧,火锅和饮品选择!我们被火锅深深吸引住,汤底有6款,唔够食的话可以追加食物,我们决定加多个乌冬和鸡蛋!!!各自再叫多一杯冻饮!<宜兰蕃茄豚肉锅> 食材十分丰富,有豚肉,蚬,蕃茄,炸薯仔,炸枝竹,豆角,豆腐,粟米,椰菜,冬菇,娃娃菜,金菇和芫茜!蕃茄汤底非常浓郁,全部食材都渗著浓浓蕃茄味,唔洗点任何酱油都十分够味!!豚肉肉质非常鲜嫩,厚度刚刚好,食起来口感不错!<沙茶牛肉锅> 食材一样丰富,有牛肉,牛丸,台湾贡丸,鹌鹑蛋,蚬,炸薯仔,榨菜,韭菜,豆腐,粟米,椰菜,冬菇,娃娃菜,金菇和芫茜! 沙茶汤底一样非常浓郁,可以选择辣度,如果唔食牛肉,仲可以转豚肉,十分贴心啊!!牛肉肉质柔软美味,唔会因为煮耐左变得好韧,真的不错!<纯四季春> & <纯茶茶八号&#

宜兰蕃茄豚肉锅

宜兰蕃茄豚肉锅

沙茶牛肉锅

沙茶牛肉锅

<纯四季春> & <纯茶茶八号> 未饮已经见到杯上又印有可爱的小恐龙,不过今次小恐龙唔系食火锅,而系攞住杯茶,真系好栈鬼!!我们都好钟意饮清清地既茶,所以这里有纯茗茶选择实在太好!!
纯茶茶八号 & 纯四季春

整体来讲,餐厅环境和食物都好好,我们食得好饱,下次会再叫其他朋友一齐来食!!!

• 纯茶茶八号
  • 纯四季春