2022-10-29
见天气又再冻冻地,即刻揾个地方打边炉先。咁啱见将军澳广场嘅马祖做紧全日120分钟放题,唔使赶头赶命,系咁放啲嘢入口,正👏👏👏!原来佢哋系全港首创台湾药膳养生火锅放题🍲即管入去试一试。净系药膳汤底已经有10款,仲有香港人钟意嘅日本寿喜烧,同埋芫荽爱好者嘅爆浆熔岩芫荽汤😅。最好嘅仲系一人一锅,唔使惊捞乱,又够晒卫生!套餐方面就有六款,平贵任君选择,一个价钱无限追加,唔使惊要系咁食丸填饱个肚😛。最后就拣咗中价嘅「极上牛颈脊」套餐, 加 药膳虫草花桃胶鸡汤 同 日本寿喜烧Sukiyaki汤 。「美国Prime Grode极上牛颈脊及西班牙伊比利牙黑毛猪放题套餐」(💰成人 $298 / 小童 $218)极上牛颈脊Prime Grade肩胛肉眼西班牙伊比利亚黑毛猪 & 西班牙无激素猪肉片药膳虫草花桃胶鸡汤净系食呢啲极上牛颈脊同Prime Grade肩胛肉眼都已经回本。睇相你可以见到质素好高,肥瘦刚刚好。两款猪肉 (西班牙伊比利亚黑毛猪, 西班牙无激素猪肉片) 都唔错,几新鲜,唔会好似有啲舖头雪到硬梆梆,食落都好嫩口。除咗牛同猪,我都推介大家试吓 深海鱼柳 同 鸡腿肉,好少见其他打边炉嘅地方有。而且
净系药膳汤底已经有10款,仲有香港人钟意嘅日本寿喜烧,同埋芫荽爱好者嘅爆浆熔岩芫荽汤😅。最好嘅仲系一人一锅,唔使惊捞乱,又够晒卫生! 套餐方面就有六款,平贵任君选择,一个价钱无限追加,唔使惊要系咁食丸填饱个肚😛。最后就拣咗中价嘅「极上牛颈脊」套餐, 加 药膳虫草花桃胶鸡汤 同 日本寿喜烧Sukiyaki汤 。
除咗牛同猪,我都推介大家试吓 深海鱼柳 同 鸡腿肉,好少见其他打边炉嘅地方有。 而且仲有超过30款其他配料。
嘢饮仲有两个大柜加埋超过15种俾你拣,呢个套餐嘅性价比一流!
虽然天气冻咗,但系打完边炉热辣辣,食返啲雪糕降下温先。
餐厅面积都好大,座位宽阔。店员好有礼貌😄上汤底同埋肉类都好快手,值得一赞。唔似有啲餐厅等成个字先至有,煲得水嚟都冇咗三个字😏。好彩习惯早食饭,好快已经坐满人,证明冇拣错。马祖嘅120分钟先至系真正嘅食到饱,捧住个大肚腩返屋企。
🍲 马祖 (将军澳) 🍲
🍲 将军澳唐德街1号将军澳广场1楼1021-1023号舖 🍲 Tel 6060 7292