2022-09-08
打边炉都系港人饭局首选之一,成班朋友围埋一枱吹下水Happy Friday都唔错🎉👍🏻近年黎就多左好多日式/台式火锅比大家选择~今日就带大家一齐睇睇位于尖沙咀K11 Art Mall里面嘅「牛八涮涮锅专门店」,佢地嘅90分钟放题性价比都不错!☺️ 牛八提供5款涮涮锅比大家,大家只要系入座后同店员confirm落单就ok: 1. 牛八牛 - $1682. 特选牛 - $1883. 严选牛 - $2384. 极上黑毛和牛 - $2785. 霜降日本黑毛和牛 - $358 而汤底选择就有以下几款:1. 胡椒和牛清汤2. 麻辣汤3. 骨胶原鸡汤4. 番茄小鱼汤5. 昆布清汤6. 寿喜烧(附日本鲜鸡蛋一只) 由于我就第一次去,所以就拣左最平个款牛八牛就算啦,因为都想平平地试试先决定之后会唔会返兜🤓落完order之后,店员就会先送上猪﹑牛﹑鸡各一碟。因为系放题啦,所以大家食完想再叫嘅话只要扫QR code系手机落单就得架啦👍🏻而其他嘅菜类﹑丸类同埋乌冬/饭等等都可以系出
1. 牛八牛 - $168
2. 麻辣汤
3. 骨胶原鸡汤
4. 番茄小鱼汤
5. 昆布清汤
6. 寿喜烧(附日本鲜鸡蛋一只)
由于我就第一次去,所以就拣左最平个款牛八牛就算啦,因为都想平平地试试先决定之后会唔会返兜🤓落完order之后,店员就会先送上猪﹑牛﹑鸡各一碟。因为系放题啦,所以大家食完想再叫嘅话只要扫QR code系手机落单就得架啦👍🏻而其他嘅菜类﹑丸类同埋乌冬/饭等等都可以系出面自助水吧任拎。虽然叫嘅系最平嘅个set肉,但系都唔差㖞! 😋肉类都算嫩滑惹味,而汤底因为我拣左寿喜烧,所以可以将牛肉点一点落生鸡蛋再食,几正! 出面都有几款汽水比你地任饮,而且食完可以整返杯Yogurt食下~☺️
整体黎讲我觉得肉类不错,而且自助吧嘅蔬菜类都几多选择。唯一建议系丸类同甜品若可以再多少少就更好啦! 因为岩岩食个次发现丸类都系得3-4款可以拣,而甜品方面就只有yogurt🙁不过呢个价钱嘅放题黎讲已经算系咁啦!
另外值得一提系店员好有礼貌,亦都好贴心,令到成个用餐体验再提升!☺️