2018-08-06
已经系第3次光顾LA!!呢间一人一锅真系唔错架, 虽然未至于超好食, 但可以过下打边LO引, 同埋佢D选择都多, 野饮都系加$6, 一人一锅TOTAL都系100蚊左右, 今日仲加左个小食, 所以TOTAL每人$120左右!! LUNCH打边LO好正, 人又少D, 野又好似可以食多D, 仲有成日时间比我消化添!! =]之前已经试过招牌臭臭锅, 所以今日我试呢个药膳羊肉锅跟粉丝($88), 朋友就拣左台式麻辣锅(中辣) 跟粉丝 ($88), 其实锅入面既配料都系大同小异, 主要系个汤底有分别, 所以因各人喜好同个日既心情拣自己既汤底就得!! 锅入面有海量既娃娃菜, 豆卜, 鱼丸, 金菇, 枝竹, 响铃!!我既羊肉片有膻味呀!!好中意!!就系要有呢个膻味羊肉啦, 如果唔系我食牛肉得LA!!个药膳汤底其实唔系太大药材味, 只系有好少好少, 所以系完全接受到, 我仲觉得几好味, 个锅仲有鱼饼, 贡丸, 椎山, 冬菇, 粟米同埋莲藕片。至于朋友既麻辣锅中辣都唔系好辣, 食得辣既朋友就唔好叫小辣啦!!!佢个锅除左牛肉仲有, 麻辣饺, 甜不辣, 猪红, 米血糕, 大肠, 鱿鱼圈同埋1/4个公仔面, 好
左边:: 香芋奶茶+珍珠(+$5) 右边:: 冬瓜茶
差啲漏左讲呢个炸花枝丸($38), 正呀!!!TOTAL有6粒!! 炸到金黄色, 劲热腾腾!!!YUMMY!! 如果谂下可以再配个好味酱就一流LA!!!