2023-08-02
今日同朋友去左太古行街,误打误撞就见到呢间佐贺山田涮涮锅,同朋友又行到有点累,就入去试一试啦我同朋友简左美国极品黑毛豚肉放题,可以大饱口福了肉类海鲜都系用QR code 落单,而其他配菜就系自己出去攞饮品选择都十分多,令人会选择困难当然吾少得甜品同雪糕啦我地简左寿喜烧同蕃茄汤底,寿喜烧仲会配埋一只鸡蛋肉类好快就上了,一睇色泽就知好鲜嫩可口,而且油花分布均匀,而且同个汤底好夹不得不提呢个美国极品黑毛豚肉,油脂分布好均勺,食落一啲都吾会韧,自己平时打边炉比较少食豚肉,但呢间既豚肉真系值得一试两只汤底都超浓郁, 尤其是蕃茄汤,食物索晒汤汁后更加美味海鲜方面,最钟意系虾同帆立贝,两只都系好有鲜味,虾肉弹牙呢个炸带子都系好有惊喜,食落系热辣辣,而且带子系十分juicy , 食到停吾到口最后同朋友食得太饱关系,只系食左杯雪糕,我就食左奶茶味。雪糕吾会太甜,口感香滑,好适合作为饭后甜品值得一赞系店员既服务,十分主动加汤,令我同朋友享受到满意既一餐
我同朋友简左美国极品黑毛豚肉放题,可以大饱口福了
饮品选择都十分多,令人会选择困难
当然吾少得甜品同雪糕啦
我地简左寿喜烧同蕃茄汤底,寿喜烧仲会配埋一只鸡蛋
两只汤底都超浓郁, 尤其是蕃茄汤,食物索晒汤汁后更加美味
海鲜方面,最钟意系虾同帆立贝,两只都系好有鲜味,虾肉弹牙
最后同朋友食得太饱关系,只系食左杯雪糕,我就食左奶茶味。雪糕吾会太甜,口感香滑,好适合作为饭后 甜品