2020-12-15
天气转凉又想围埋打边炉, 只限二人聚餐就只有简单一人一锅过吓火锅瘾都好~去了《汤·米》, 地点有少少隐蔽。 地铁站行过去𠮶边沿途都是高尚住宅, 感觉休闲。大约有9款锅物, 各有特色, 还有各款台式小食,锅物配料, 台式特饮~每款锅物也配饭或粉丝一碗。巴蜀烤鱼锅$98屋企人唔食得辣,一人独享😋 麻辣出色,接受到刺激惹味。 鲩鱼超大件,先炸过,一路滚都没有散开! 鱼肉雪白嫩滑, 配合其他丰富材料: 椰菜,云耳,金针菇,鲜冬菇, 炸薯仔,支竹,粟米,豆腐,鸣门卷,香菜, 汤底越滚越辣~ 超正!芝士四季茶$32芝士奶层唔算浓厚,茶味算甘浓, 整体唔会太甜 配浓味嘅火锅也很合适。招牌臭臭锅$98材料好丰富,独有嘅『臭』味好吸引。『主菜』 是牛肉片,份量好多! 臭豆腐味嘅汤底也散发沙嗲香, 材料众多每样一,二件: 鸭血,卤大肠,台湾贡丸, 娃娃菜,椰菜,云耳,金针菇, 豆腐,粟米,炸薯仔,炸支竹和鸣门卷~台湾夜市小香肠肠衣极脆口👍 肉香带点肥, 仲有少少酒香少少甜味, 绝对系台湾夜市里食到嘅味道~
每款锅物也配饭或粉丝一碗。
巴蜀烤鱼锅$98
屋企人唔食得辣,一人独享😋
芝士四季茶$32
招牌臭臭锅$98
材料好丰富,独有嘅『臭』味好吸引。
台湾夜市小香肠