2023-08-17
今日同老豆撑枱脚,知道佢钟意打边炉又钟意食牛肉就带左佢去调景岭嘅牛摩。呢间火锅店嘅特式系一人一锅,自己钟意咩汤底就拣边样唔洗就人嘅口味🤣汤底款式有好多选择,我钟意食辣就加$10叫左麻辣鸭血,我谂呢个系台湾祭特式汤底,另一款就系店员推荐嘅博多美人骨胶原啫喱鸡白汤,啫喱个样系牛摩logo好cute, 水滚后会慢慢融化,令汤底更浓郁。呢度系用QR code落单好方便又唔怕漏人手入单,另设自助区,选择非常多有鱼糕,麻吉烧,狮子狗,面类,蔬菜类......今次叫左个安格斯牛颈脊海鲜放题,每款肉类都系薄切,牛颈脊鲜嫩,牛板腱带有牛味,豚肉肥瘦适中,鸡肉好嫩滑,啖啖肉😋;海鲜方面有青口,带子,鱿鱼筒,青口劲大只,渌煮左都仍然好大涨卜卜,鱿鱼筒好爽口,食左咁多野紧系要留肚食餐厅嘅雪糕啦,雪糕好软滑带有绿茶香味最黎,不得不提店舖嘅员工好有礼貌,不时走埋食客旁睇下有冇吉碟收&加汤,值得一赞👍