2017-02-11
连续几星期都见到入榜"餐厅排行榜 - 每周最高评分"一早就book mark左,就系等个机会去试试当日收工就即刻去,18:45左右到,餐厅仲有位未full,有限时,所以就等埋朋友先入座啦刚好有张2人梳化枱,因为眼见全场都会搭枱,梳化位就可以摆下野,始终冬天又有袋又有外套,建议穿戴得方便d去食,另外我地坐近门口位,但食完都系全个人都好有"边炉味",所以唔好著d咁吸味既衫啦佢有8款锅可以拣,每款锅汤底同配料都唔同,所以要睇定menu好好拣定自己要边款,好彩得8款,因为有选择困难证真系要拣好耐另外都有d小食同埋饮品可以选择,如果肚饿同埋3个人以上就可以叫,因为净系食哂个锅都好饱menu上有教可以调配沙茶酱或者豆瓣酱,仲有埋比例,可以试试看,但其实汤底味道都好足够,就咁食都已经好好食饮品不会太甜,百香果味不重,反而茶味好重,导致饮落有点苦味道岩岩好,就算冇叫少甜都唔会好甜,奶味茶味并重,都几好等左一阵,主角终于出场啦有火热住个锅,同平时见到既粒芯火唔同,一旧睇落似胶既透明物体燃烧,个铁座都好重,唔怕好易唔小心撞到倒泻野一黎到,好香既蒜味,一食入面既野,都系满满的蒜味当中甜不辣好好食大部分食物都
一早就book mark左,就系等个机会去试试
刚好有张2人梳化枱,因为眼见全场都会搭枱,梳化位就可以摆下野,始终冬天又有袋又有外套,建议穿戴得方便d去食,另外我地坐近门口位,但食完都系全个人都好有"边炉味",所以唔好著d咁吸味既衫啦 佢有8款锅可以拣,每款锅汤底同配料都唔同,所以要睇定menu好好拣定自己要边款,
好彩得8款,因为有选择困难证真系要拣好耐 另外都有d小食同埋饮品可以选择,如果肚饿同埋3个人以上就可以叫,因为净系食哂个锅都好饱 menu上有教可以调配沙茶酱或者豆瓣酱,仲有埋比例,可以试试看,但其实汤底味道都好足够,就咁食都已经好好食
个铁座都好重,唔怕好易唔小心撞到倒泻野
当中甜不辣好好食
大部分食物都好吸到汤底既味道
由于环境灯光不足,看不清楚汤底油唔油同呈现出咩颜色,
但吃的时候就会感到汤底不吹很油腻,但麻同辣味显得不足,
既没有麻味,只有少许的辣味,但这种辣味并没有令人有种越食越想辣落去的感觉,
过于单调的辣味,吃到最后,可能汤底已经煲到精华,稍为添了辣味
蒜味锅的粉丝,吃起来就像蒸海鲜的蒜蓉粉丝的味道