2016-01-01
天气凉凉地,想打边炉,不过得3个人,最好就一人一个炉~~一于去"一锅"打边炉~~ 果然冇拣错,一人一个汤底,迎合每个人不同口味,我就试下泰式冬荫公汤底~个汤底酸酸辣辣,香料味好香,香矛味适中,话说汤底不用味精,全部新鲜材料,而且之后系加汤不是加水,食到尾个汤底都冇淡,正!食左个二人新年餐,有龙虾同刺身,只开边南非龙虾好有肉地,肉质鲜嫩弹牙,配埋个汤底,好有泰式风味,正呀~~ 个海胆三文鱼子带子刺身好鲜好甜,海胆有唔腥,但三文鱼子有少少腥,只带子好厚肉,而且好大只,都几鲜,好味!个牛同羊都可以,肉质ok 而且都几有肉味~~~其他配料饮品任食任饮,配料都好新鲜,正!卖单每人约$400,又有龙虾又有刺身打边炉,呢个价钱差不多啦~ 一人一锅唔洗争嘛~
个牛同羊都可以,肉质ok 而且都几有肉味~~~
其他配料饮品任食任饮,配料都好新鲜,正!