2021-04-08 22 浏览
朋友带我去旺角食好西~😎「臭臭锅」😰😰「臭」系指臭豆腐!系台湾流传过嚟嘅美食👍🏻所以就要去返台式食店「茶茶台式料理」食~呢间台式食店除咗有台式小锅,仲有手工面,卤肉饭,台式小食,台式饮品~只卖台式菜式嘅餐单都好丰富😙台式小锅原来都有五款选择。心大心细咗咁耐,最后都系无拣到臭臭锅🤭因为隔离枱的「酸菜肥牛锅」更吸引我眼球同鼻子♨️所以我都叫咗「酸菜肥牛锅」。虽然是一人一锅,但份量都唔少!上菜时已经可以熟咗,可以随时食。锅底下有微火一直加热,唔怕汤头会冻咗。酸菜肥牛锅 + 公仔面 $108 + $8上枱时已经闻到好香嘅酸菜味!火锅配料有肥牛、酸菜、豆腐、粟米、菇、蚬、金菇、榨菜、支竹、花枝丸、贡丸、娃娃菜、蟹脚、粉丝。真系非常丰盛!粉丝吸收汤底精华,好美味!开头怕唔够饱仲加咗公仔面,食完真系好饱好满足!
朋友带我去旺角食好西~😎「臭臭锅」😰😰
「臭」系指臭豆腐!系台湾流传过嚟嘅美食👍🏻
所以就要去返台式食店「茶茶台式料理」食~

酸菜肥牛锅 + 公仔面 $108 + $8
酸菜肥牛锅