2019-06-03
今日佛诞,港铁做紧全线半价嘅优惠,所以有几远去几远!妈咪想食乳鸽,就咁系网上搜寻沙田乳鸽就见到哩个$29.8一只嘅抵食烧乳鸽。临出闸之前,打电话问一问个优惠仲有冇做先,同埋洗唔洗book台,确认好就可以出闸!沙田A3出口其实唔系真系出口,入左新城市广场之后,系右边一道侧门,通过一条走廊过去伟华中心,经过炑八前行就系富临荟。环境唔错,有d似新式嘅点心餐厅,见到有一笼精致嘅点心鸟笼。坐底都系好似点点心咁有点心纸比你剔,茶用金色茶壶,不过小心热,因为系金属,掂到茶壶面会辣亲。我地两个人叫左两只乳鸽,每人限买一只。多肉多汁,不过妈咪觉得可以再炸耐d等佢香脆d,但系$30黎讲真系抵!见到台台都必食!另外叫左樽1664啤酒送。砵仔猪油捞饭系怀旧之选,勾起妈咪嘅回忆,热辣辣系砵仔度刚刚蒸好,配上一小碗豉油。油分够多,但系略嫌猪油味唔够,不过都算好味嘅。最后叫多左个炸豆腐小食,够热,皮够脆,粉浆里面仲有d黑芝麻,咬落好香,系有少少唔够咸,当小食送啤酒都可以。