2024-06-12
平时都好钟意一大班朋友去食烧肉,但有时未必约到朋友一齐食,去享受一人烧肉就最啱啦~嚟自日本东京嘅一人烧肉专门店「烧肉 LIKE」一直都系咁抵食又高质,最近仲有「新搞作」,原来日式烧肉仲可以配喇沙酱🤯由即日起至 7 月 2 日喺全线分店都试到新出嘅「墨鱼&牛五花&牛板腱配喇沙酱」套餐同「墨鱼配喇沙酱」单品~即烧墨鱼同牛五花、牛板腱,蘸上同海鲜+牛肉都咁绝配嘅惹味喇沙酱,感受超正嘅南洋风嘅日式烧肉「墨鱼&牛五花&牛板腱配喇沙酱」套餐 : 墨鱼片以秘制酱料腌制,洒上紫菜碎,烧两至三分钟,再配埋浓郁咖哩同椰奶煮成嘅喇沙酱,带淡淡甜味同辛香,超开胃!多重香料令海鲜鲜味更突出,另外套餐仲有牛五花同牛板腱,牛五花软嫩多汁,牛板腱就结实弹牙,同样都蘸上惹味喇沙酱,充满南洋风味~套餐跟配白饭、和风汤及泡菜或迷你沙律‼️寿喜烧牛小排牛五花 : 咁钟意食牛嘅我,另外再叫多份寿喜烧牛小排牛五花,牛小排肉质软腍,再加埋油香丰富嘅牛五花,食咗一个非常满足嘅晚餐