2017-09-06
最近比几个风搞到我超冇瘾, 原本班朋友约好晒同我庆祝生日, 但一个八号风球将所有约会取消, 被困在家不能出外。5点几落波后第一时间出街Shopping, 行完Sogo后, 再行去World Trade, 续层行到上四楼见到一间装修颇有特式的餐厅”黑泷板荞麦专门店”, 见都好耐冇食过荞麦面, 决定入去医肚。D装修真系好Special, 好有日本feel。餐牌D选择琳瑯满目, 正当唔知选边样之际, 职员说京都和牛做紧Promotion, 见到个特选一人前套餐都有好多嘢食, 包括牛油果炸虾沙律, 杂锦刺身, 烧鳗鱼配炸鱿鱼圈, 黄梅烩京都和牛锅巴, 白饭面豉汤, 我唯有放弃食荞麦面, Order咗个京都和牛雅特选一人前同自己庆祝啦!牛油果&沙律菜及杂锦刺身食材新鲜, 感觉好清新, 烧鳗鱼也很鲜甜, 但炸虾就略嫌唔够脆及炸粉太厚主角是黄梅烩京都和牛锅巴, 黄梅是杏脯, 又从来冇谂过黄梅配上和牛是咁讨好, 和牛肉质松软, 入口即溶, 餐厅提供埋个炉兴住, 用锅巴一口一口点着甜甜的黄梅汁食, 不觉的成个锅擦晒, 碗饭就冇办法完成。呢个一人前份量好足, 食完唯有畀藉口自己再去Shopping行吓消化
呢个一人前份量好足, 食完唯有畀藉口自己再去Shopping行吓消化吓, 买份礼物俾自己添。