2017-04-07
A姐:块肥牛系我㗎!A姐:只虾系我㗎!A姐:粒墨鱼滑系我㗎!A姐:件滑鸡系我㗎!A姐:条乌冬都系我㗎!所有嘢都系你,咁我饮汤算啦!除非将肥牛写名我先有得食,如果唔系A姐就系唔畀饱饭我食㗎!有见及此,今日一人一锅唔驶争!不过一人一锅一直都系快餐店专利,而且一般人都觉得一人一锅就等同无特色,所以上环煮道Uniboil就要改写大众嘅谂法,话畀大家知一人一锅都可以好有市场地位!呢度总共有8款特色火锅畀你拣:环球海鲜锅、日式寿喜烧、韩式部队锅、韩式牛助锅、麻辣鸡锅、全丸满座锅、星级精选锅同麻辣猪手锅,仲可以配白饭或红薯粉。(A姐:真系款款都想食呀!)拣完火锅,仲要拣汤底,原来汤底都有11款任你拣:清汤、韩式部队汤、煮道香辣汤、煮道四川麻辣汤、泰式冬荫汤、煮道沙嗲汤、金黄南瓜汤、健康蕃茄汤、日式寿喜烧汤、忌廉蘑菇汤同清甜粟米汤﹗如果你嘅另一半好似A姐咁无意见就惨喇,净系拣汤底都用咗15分钟喇!M佬之选:环球海鲜锅(大)- 健康蕃茄汤底一如以往,饮汤先!蕃茄汤底好新鲜呀,完全无茄膏死实味,超浓郁仲酸酸甜甜,好开胃呀。海鲜锅有日本广岛蚝、越南大虎虾、纽西兰青口、美国带子、云南云耳、鲜冬菇、粟米、芋丝、
A姐:只虾系我㗎!
A姐:粒墨鱼滑系我㗎!
A姐:件滑鸡系我㗎!
A姐:条乌冬都系我㗎!
所有嘢都系你,咁我饮汤算啦!
除非将肥牛写名我先有得食,如果唔系A姐就系唔畀饱饭我食㗎!有见及此,今日一人一锅唔驶争!不过一人一锅一直都系快餐店专利,而且一般人都觉得一人一锅就等同无特色,所以上环煮道Uniboil就要改写大众嘅谂法,话畀大家知一人一锅都可以好有市场地位! 呢度总共有8款特色 火锅畀你拣:环球海鲜锅、日式寿喜烧、韩式部队锅、韩式牛助锅、麻辣鸡锅、全丸满座锅、星级精选锅同麻辣猪手锅,仲可以配白饭或红薯粉。(A姐:真系款款都想食呀!)
M佬之选:环球海鲜锅(大)- 健康蕃茄汤底
A姐之选:星级精选锅 - 清甜粟米汤底