秋天意渐浓意味住好快又要进入打边炉灼灼灼季节喇 😙 宜家好似越嚟越多一人火锅店,钟意几时打边炉都得,唔晒自己准备架餐~就咁行入去拣好汤底就会有满满一锅嘅嘢食送到你面前 🤤 近排呢啲火锅店终于开到嚟西湾河 😆 同其他店比较呢到嘅价钱确系抵食嘅~😛 有11款汤底任拣,浓味到清淡啲嘅蔬菜为主嘅都有,每客火锅会包一份面食(米粉拉面等等自己拣) 之后自己亦可以再加料嗌食材,餐仲包饮品添!沙茶鸡髀肉小火锅 ❤️ ($72)想好𩠌啲嘅话我会推荐呢个,有多啲肉食。沙茶酱汤底渌到最尾会更加浓郁,所以建议可以留返一株粉最后先夹起就可以索晒汤底嘅余韵。最满意嘅鸡髀肉要大推因为真系好嫩滑 😎 肥牛都唔错,几大块同埋肥瘦相间,雪花纹算系咁 😚 其他嘅材料就主要都系蔬菜类嘅多。整体嚟讲呢个汤底我觉得几入味,应该好多人都会啱食台湾卜卜蚬小火锅 ❤️ ($72)妈妈子嗌嘅卜卜蚬有少失望因为蚬真系可以多番啲~😅 呢个汤底就走更加清淡嘅路线,冇嘅各人口味唔同,呢个都一定有自己 market 不过配料方面就感觉冇咁丰富,唯一嘅肉类系几只蚬同台湾肠薄片......可以话全部都系蔬菜 😛 同上面嘅沙茶锅比多咗药膳性质嘅虫草花,同凉

沙茶鸡髀肉小火锅 ❤️ ($72)

沙茶鸡髀肉小火锅

台湾卜卜蚬小火锅 ❤️ ($72)
妈妈子嗌嘅卜卜蚬有少失望因为蚬真系可以多番啲~😅 呢个汤底就走更加清淡嘅路线,冇嘅各人口味唔同,呢个都一定有自己 market 不过配料方面就感觉冇咁丰富,唯一嘅肉类系几只蚬同台湾肠薄片......可以话全部都系蔬菜 😛 同上面嘅沙茶锅比多咗药膳性质嘅虫草花,同凉性嘅冬瓜。感觉呢个系健康版嘅火锅,冇咁热气。餐仲包埋饮品,另外可以加钱点特饮
台湾卜卜蚬

加料区
日式章鱼饼 ❤️ ($12)
章鱼饼比鱼腐更加浆口 👍 鱼味香浓而且吸晒汤水后发大咗有啲关东煮味 🤗 几好食
沙茶牛肉 ❤️ ($18)
见本来汤煲肉类唔太多,见有呢个已经腌好嘅沙茶牛肉就嗌嚟试下,用嘅系肉片,比肥牛弹牙
鱼皮饺 ❤️ ($12)
同平时嘅鱼皮饺冇乜分别 😙 纯粹过吓口瘾
鲜虾云吞 ❤️ ($12)
云吞 size 正常,算皮薄,虾肉爽口,整体OK
花枝丸 ❤️ ($12)
其实我自己钟意食咬落淋淋地冇咁弹牙嘅墨鱼丸多啲~但佢哋呢款系后者,比较似鱼蛋
盆栽香芋奶茶

用餐优惠