2024-02-11
呷哺呷哺呢一间台式火锅店,门外有台式饮品舖头🧋🍹,之前经过见到帮衬过,觉得佢哋嘅台式饮品好好饮,所以对呢间舖头嘅印象好好🉐🉐!见近排天气冻,今日就决定过嚟试吓佢哋嘅火锅!😍😍佢哋嘅套餐价钱大约系$150至$250一个人,我哋就决定选择豪华老饕套餐🦐🦑🥬🍅🥘$258,一个套餐就包括咗鸳鸯锅汤底—养生菌菇锅mix麻辣灵魂锅🥘、美国特选级牛肩小排🥩、尚青海鲜盘🐟🦐、🥬🍅乐活蔬菜盘、支装手工冷泡茶—雪芽茉莉🍵除咗啱啱嘅汤底、拼盘之外,啱啱套餐嘅价钱仲包括咗自助调料区 同埋 自助刨冰🍧,自助调料区除咗有一般酱料之外,仲有唔同嘅粉面、肉燥饭等等提供,非常丰富㗎!至于自助刨冰可以话喺呢度嘅一大特色,刨冰有成10几款配料可以选择,其中最钟意嘅就系仙草同埋红豆🫘,足足食咗两大碗啊!❤️惊唔够食嘅话,,大家仲可以逐样配料嗌㗎!好似我哋今次咁就拣咗响铃卷$29、好菇拼盘$58、鲜味干贝$58、盐酥鸡$42,真系好满足呀!😍😍