2023-08-16 288 浏览
系大围揾有咩食嘅时候路过见新开入去试吓,有两层,楼上都有位,个冷气好废,都几热,食辣嘅话真系唔掂,有其他客话热,店员就调咗佢哋上楼上。我哋只系入嚟快食个下午茶,就坐楼下冇所谓啦,下午茶有一人烤鱼餐,配白饭,就冇饮品,要加钱。鱼米线餐就有饮品。呢个系一人烤鱼餐 椒辣唔酸的,辣都唔系好辣,因为叫咗小小辣。鱼系片咗一半,所以唔系真系好大条,但下午茶嚟讲差唔多。真系有个炉著住热住条鱼,不过好快个火就熄咗,都系做下样,本身条鱼都一早熟晒。鱼番茄汤米线番茄汤偏酸鱼肉中等,唔算系劲淋,有少少骨,米线份量唔算多唔知点解送咗一小碟冷云耳饮品搞笑,什么汽水都没有,只有一款特饮,问佢特饮系咩佢话柚柑,推算系柚子柑桔柠檬,不过全部冚好晒可以攞走饮纯粹行过入去试吓,睇番openrice先发现咁多内地人都比好评话好食,但香港人好似普遍评价一般。我隔离枱一对男女,叫咗一大盘酸菜鱼定辣鱼,净系食咗两啖就冇再食,又话薯粉变味要换🤔🤔个人觉得比较热,食普通鱼都唔得,食辣更加热。

呢个系一人烤鱼餐 椒辣
唔酸的,辣都唔系好辣,因为叫咗小小辣。
鱼系片咗一半,所以唔系真系好大条,但下午茶嚟讲差唔多。

鱼番茄汤米线
番茄汤偏酸
鱼肉中等,唔算系劲淋,有少少骨,米线份量唔算多
唔知点解送咗一小碟冷云耳

个人觉得比较热,食普通鱼都唔得,食辣更加热。
2023-07-28