2022-11-04
打风唔想煮又想揾吓野慢食 见到依间烧肉有开又唔使排,就胆粗粗去试吓。两个人一人叫左一份餐,最平果几个选择150g,男人应该唔会饿🤭,加上我哋大食就拣左寿喜烧牛小排套餐及Like 套餐200g&250g😋。Like 套餐包六片嘅牛舌,三片牛胸腹,同埋十二片嘅肥牛小排。菜同埋蛋就另加嘅。虽然话依个餐唔算平要$174,但牛肉质素就真系其他烧肉店好食啲高级啲,始终牛肉一食就知道质素。依间除左牛胸腹高质少少,其他都偏普通,即系冇乜肉味要靠点酱🙃另外一款系寿喜烧牛小排🥩,🥚就包埋唔需要另外加。牛小排一般都偏肥,会好抢火。食落唔系入口即溶果种感觉,一般般。$135。最值得推荐嘅竟然系雪糕🍨,跟说明指引每边烧十五秒,两边烧至网纹,入口外脆内软,海盐雪糕唔太甜,好夹刚刚食完烧肉👍🏼👍🏼。所以讲真依家一人烧烤又好烧肉店都好,开到成行成市,个个都各出奇谋唔突出唔好食嘅真系会被淘汰。🤦🏾♂️