2023-07-10 485 浏览
成日觉得食饭时间要一人前好难,又可以fit到一个人坐而又唔会俾个环境觉得自己系孤独精咁食饭。嚟到阿一猪扒酸辣米线满足咗我嘅独食要求,枱够大张唔会人迫人背贴背,可以有自己一个食饭空间,成件事够哂独,正👍🏻✅阿一真味猪扒麻酸辣上海面($46)我叫左中辣, 一D都唔辣,大约7小辣而已,食得辣可以要叫特辣先会开心。酸菜唔太多所以酸味都唔太够。面底转咗上海面,有食紧粗炒嘅feel。猪扒系薄猪扒,一碗有2.5块,都淋嘅,味道唔会好咸,但不够麻,再辣啲重好。望上去个碗好大,但其实碗不深,一个人份量系食得哂。✅冻柠茶(+$9)要加9蚊有啲小贵,可能食辣野(呢碗唔辣)系同饮料挂钓。可能佢地都知贵,会有4块柠檬算系咁。
✅阿一真味猪扒麻酸辣上海面($46)

✅冻柠茶(+$9)