2021-01-13
因应住疫情,而家最好梗系要减低交叉感染嘅机会🤦🏻♀️🤦🏻♂️呢间位于尖沙咀旺区嘅新火锅店环境舒服又干净,可以lunch嚟食个快边炉🫕 呢度可以叫个一人独享锅,自己食都可以好滋味!😋😋一人一锅都有好多选择,一律$66无加一👍🏻 有一种系可以叫三款配菜+一款汤+一款面+一款饮品🍲另一种就系酸菜鱼或药膳醉鸡锅午餐😚我同朋友就一人叫一锅,可以试吓唔同味道😋 (当然有用公筷👻)酸菜鱼米线 入面有无骨嘅鱼块、酸菜同埋各种香料,食落唔辣,酸味亦啱啱好👍🏻药膳鸡汤米线入面超足料,除咗主角 - 鸡之外,仲有松茸、木耳同埋山药(?)添!鸡好滑,味道健康再配埋米线,有啲似食紧好饮嘅中药汤粉👻薏米水几啱我个人口味,暖暖地味道淡淡的,又暖胃又健康😚红枣桂圆茶大大壶仲热辣辣,饮落唔算好甜🍵整体而言味道唔错,亦好足料。由于我哋叫嘅系特别啲嘅火锅午餐,感觉就系将汤粉变做火锅😂而家天气冻keep住温度就啱晒☃️
酸菜鱼米线
药膳鸡汤米线
薏米水
几啱我个人口味,暖暖地味道淡淡的,又暖胃又健康😚
红枣桂圆茶
大大壶仲热辣辣,饮落唔算好甜🍵