2023-10-20
又去元朗揾食,系朗屏站落去有个商场翻新左之后就多左好多食肆,今次去食越南野。本身谂住普通食个河粉就算,大多数都系70蚊到~跟住见佢新出左个一一人帽子火锅 $98,见又几平,就叫左个食。·可拣汤:会安清汤,河内酸锅同顺化辣汤我就叫左个辣汤。·火锅既材料好整齐咁放左系锅边,有牛肉锅片,牛腩片,招牌牛丸,札肉,莲藕片,萝卜,生菜,最后唔少得个越南粉。·咁样食真系几开心,佢地最有sense 既系将萝卜放系汤到一齐黎,咁等个萝卜煮到软又吸哂啲味食,正呀。·另外佢地既材料都唔Hea, 生牛肉片都有5块,牛腩片都有几块,个粉仲有两个,男仔自己食都会饱既程度。·系越南舖到打边炉真系几新鲜,天气开始冻,黎打个小边炉再叫小食食都真系几开心。·跟餐仲送热饮,我叫左个-热咸甘吉水,唔错,料多。·环境都好靓,睇得出花左心思去装修,影相都几靓。座位都坐得舒服。·
本身谂住普通食个河粉就算,
大多数都系70蚊到~
跟住见佢新出左个一一人帽子火锅 $98,
见又几平,就叫左个食。
可拣汤:会安清汤,河内酸锅同顺化辣汤
我就叫左个辣汤。
跟餐仲送热饮,我叫左个-热咸甘吉水,唔错,料多。