2022-02-22 762 浏览
渝味晓宇主打麻辣火锅,见到午市有一人火锅套餐,好似几抵食,就约埋朋友去食下过下铺辣瘾。一坐低就有店员摆低左两碗糖水比我地,系雪耳糖水黎,暖暖地🤤食辣野之前食碗呢个糖水先可以护下个胃,等阵食辣嘢就冇咁刺激。食完晒个火锅之后,成个人暖笠笠☺️同埋个午市火锅都几丰富,我地另外再嗌多左几款火锅料,食到好饱好满足。1️⃣午市一人鸳鸯火锅套餐(番茄汤、麻辣汤)(武汉苕粉)(嫩牛肉)($98)配料都几多,有白菜、生菜、秀珍菇、金菇、莴笋、牛丸、芝士丸、虾、炸芋头、蟹柳、午餐肉、知竹、芝士肠、冻豆腐。另外仲可以拣肉类一款,拣左嫩牛肉,牛肉都几滑,牛味香,唔会好多筋😋另外主食可以拣乌冬、武汉苕粉、鲜滑鱼面或者饭。武汉苕粉食落烟烟韧韧滑捋捋👍  而打边炉,汤底绝对系个精华😌黎到呢度既紧系要嗌佢地既麻辣汤底🔥麻辣汤底入面见到好多辣椒同花椒,麻味同辣味兼具。辣得人好过瘾🤩另外蕃茄汤底甜甜地,用黎渌咩都咁好食!另外午市套餐仲有跟汽水,食辣野配汽水一流!  2⃣️午市一人鸳鸯火锅套餐(山珍菌汤、麻辣汤)(鲜滑鱼面)(黑豚腩肉)($98)配料系一样既,不过肉类拣左猪肉,猪肉整到好似朵花咁好靓😍食落都唔会太肥腻。主食拣左鱼面,

武汉苕粉

午市一人鸳鸯火锅套餐
配料系一样既,不过肉类拣左猪肉,猪肉整到好似朵花咁好靓😍食落都唔会太肥腻。主食拣左鱼面,鱼面好特别,食落系好似鱼蛋咁既,有啲弹牙,值得一试。另外汤底方面,拣左麻辣同埋山珍菌汤,味道清甜,唔想两个汤底都嗌咁重口味既话可以嗌呢个。都唔错。

3⃣️珊瑚蚌(半份)($68)
火锅料上面店家好贴心咁附上提示,写住渌三十秒。跟住个时间渌,就可以食到食材既最佳状态😄珊瑚蚌食落爽口,不过68蚊个份量有啲少🙈

4⃣️黑松露墨鱼滑(半份)($58)
 黑松露墨鱼滑打得够弹牙,而且黑松露味几香👍

5⃣️重庆炸酥肉(半份)($38)
重庆炸酥肉
炸酥肉炸得够脆带花椒香,而且入面食到肉既油香,等个火锅汤底滚既时候可以食住呢个先。

6⃣️红糖糍粑(半份)($38)
个红糖糍粑好好食wor😳店员送上既时候提醒要趁热食。糍粑外层薄脆,食落中间烟烟韧韧好有咬口。点埋红糖食,甜甜地小食食一流🤤
武汉苕粉
重庆炸酥肉