老爷奶奶成日都食屋企附近茶楼,今次试下新野 好食就可以带佢地去门面蓝色主调 内里座位多是卡位 是新派小茶居的感觉 好适合1-6人叹茶,座位之间阔落 坐得舒服 世一烧卖拼盘 $98 一个烧卖拼盘就有12个口味: 🔸鲍鱼烧卖🔸怀旧烧卖皇🔸鹌鹑蛋烧卖🔸干蒸牛肉烧卖🔹泡椒烧卖🔹麻辣牛肉烧卖🔹花椒辣烧卖🔸黑椒墨鱼烧卖🔸梅菜扣肉烧卖🔸蕃茄海鲜烧卖🔸爆汁墨鱼烧卖🔸芫荽马蹄猪肉烧卖佢地几款辣路线 讲真都辣得到位,老公钟意食辣 所以试左少少就比老公食晒,自己就最爱鹌鹑蛋烧卖 鹌鹑蛋放烧卖底部包住 味道同口感都融合 同埋佢个浅紫色烧卖皮好靓😍,师傅几有谂头 12款仲要粒粒有造型,最欣赏地方系每款烧卖加入独特味道同时 仍保持到烧卖应有的味道同感觉,唔会变成另一道点心👍🏻南北杏菜胆炖猪肺 $39钟意饮汤水润下 但又懒得自己煲,呢度有好多款炖汤拣拣左最花手功既猪肺汤 (净系洗都有排搅),汤内除左猪肺 都仲唔少瘦肉一齐煲,都几够味 原来煲汤菜干食落咁正千岛酱脆炸萝卜糕 $34表层铺满木鱼丝 加上千岛酱微微酸酸,外层脆脆内层软熟,食第一啖时 感觉好似食烧章鱼丸咁,再食多两啖 D萝卜味就涌出黎,味道同配搭够新鲜春风得

世一烧卖拼盘 $98
🔸爆汁墨鱼烧卖
🔸芫荽马蹄猪肉烧卖
世一烧卖拼盘

南北杏菜胆炖猪肺 $39
钟意饮汤水润下 但又懒得自己煲,呢度有好多款炖汤拣
南北杏菜胆炖猪肺

千岛酱脆炸萝卜糕 $34
千岛酱脆炸萝卜糕

春风得意肠 $36
肠粉皮唔会太厚 做得几滑,内里包满了虾仁 平时好少食到咁足料 爽口弹牙的几新鲜,而每啖都卷住少少脆脆,口感上食到每样既层次 比例配合好
春风得意肠

黑金流沙包 $35
一灭开就有流沙馅流出黎 香甜得黎带有咸味 甜度岩岩好唔会腻,竹炭包包蒸完表面干爽有弹性 唔会又湿又化
黑金流沙包

古早黑糖糕 $24
白糖糕食得多 黑糖糕就第一次食,口感比一般中式糕点Q弹,原本以为系日本黑糖味 食落系中式红糖味,完全无白糖糕果种酸酸 又唔会太甜,是我杯茶 钟意食呢种糕点甜品
古早黑糖糕

豉汁蒸排骨 $28
排骨拣得几好 唔会一大堆肥膏 都唔会又干又柴,调味都做得唔错 唔会太浓味 食到排骨原味的,不过豉汁蒸好似无加豆豉😂

*茶位 $6

*佢地营业时间: 0700-0130hrs,好岩我返夜日子收工去宵夜

*晚上7点15分左右就满座,好彩早少少揾位

*如果日头黎 我会试蒸饭