怕夜晚人多要排队,大约7点已经到餐厅,于门口等左几分钟就已经可入座。入座后好快叫左牛肋条蛋包饭同海鲜煎饼,2样都好快到,而且味道不错。食到差唔多,谂住叫甜品,当时大约7点35分,女店员表示因为系即做,所以要15至20分钟。想了想,既然主菜都未食完,咁就算要20分钟都冇所谓,所以就order左甜品!知佢系即做,一直冇催单,但眼见身边其他客人order的甜品已经到,而自己又已经等左35分钟,问一问都唔过份呀!点知一问,女店员理所当然地表示:「因为头先好多人点同一款,我地份order要再等10分钟!」!!!!!即系佢一份甜品总共要等45分钟!!!!!咁做咩一开头话15至20分钟?我地唔想要等,表示想取消,然后女店员一脸不爽地重复因为多客人点先迟左。一句唔好意思都冇,仲要俾面色我地睇!最后我地坚持取消同埋单,于收银处向另一位男店员投诉,先得到一句「唔好意思」!唔介意俾钱睇人面色食饭,又唔介意等一份甜品要45分钟可以光顾!我自己就一世blacklist!
2022-12-20