2017-09-06
一份地道嘅港式早餐系唔少人嘅早餐之选 一间又一间望落环境唔太卫生而且挤逼嘅屋邨茶餐厅 更系一部分人嘅回忆 佢哋靠著一份有诚意美味嘅早餐留住客人嘅胃袋 今日嚟到屯门兆禧苑嘅富来茶餐厅 早餐嚟讲唔算多选择 而且价钱亦都比一般嘅茶餐厅稍稍贵 我就叫做咸牛肉三文治配沙爹牛肉米粉加好立克 $30咸三文治好快就到咗三文治师傅已经帮你切食梯形好方便死入面嘅咸牛肉亦都唔少份量亦都唔少 味道似系一般茶餐厅用落嘅咸牛肉 但系就偏咸 同埋佢冇见过食落有少少肉嘅腥味 咬咗两啖发现原来朋友嗌咗蛋三文治所以就同佢交换一件系咪一齐食就变成蛋牛治啦哈哈哈 米粉系个汤碗入面满满的沙爹牛肉酱偏甜但系沙爹牛肉 似系用松肉粉哪个无乜牛肉味但系肉质尚算松散同埋比较画 沙爹牛肉汁捞起米线食好好味呀 朋友就嗌咗个鸡蛋三文治配牛奶麦皮$33牛奶麦皮嚟嚟嘅时候这这种贴心咁讲话记得搅匀啲奶先好食真系好细心 麦皮甜度适中亦都好细话唔会话太过杰身容易入口
我就叫做咸牛肉三文治配沙爹牛肉米粉加好立克 $30
朋友就嗌咗个鸡蛋三文治配牛奶麦皮$33