2021-02-07
女小编一直都好想试呢一间餐厅😝但系佢超级难book😵不过而家终于俾我哋食到喇🥰🥰而佢果然冇令我哋失望‼️‼️首先头盘我哋叫咗Clams with seafood sauce同Hokkaido scallop carpaccio with foie gras & picked green apple😚😚北海道带子食落非常鲜甜🤤最值得赞嘅系佢嘅青苹果酱😝青苹果酱酸酸甜甜🤩令人非常开胃😋😋😋不过小编就略嫌佢哋嘅鹅肝份量比较少🤨令到鹅肝嘅味道唔系好食得出😢而蚬肉食落几新鲜🥰大细适中😚佢嘅海鲜汁有啲似周打蚬汤味🙈整个配搭都几唔错😋佢嘅主菜比头盘整得更加出色😋😋肉眼扒肉质鲜嫩🤤仍然可以锁住肉汁🤤🤤好juicy😝配菜薯仔煎得表面香脆金黄🤩🤩呢份主菜我哋两个都认为系呢餐饭最好食嘅🙈带子意粉嘅带子几大粒同鲜甜🤩煎带子嘅火候都掌握得好好😚意粉嘅酱汁有啲似龙虾汁😗😗不过意粉如果更加 ‘al dente’ 就完美啦🙈🙈最后佢哋嘅甜品系芝士蛋糕😚芝士蛋糕加入左一啲芒果🥭芒果嘅酸味令到小编食完成个芝士蛋糕都唔会觉得太腻😝😝整体做得唔错🤤🤤🤤 同埋小编觉得呢度嘅环境真系好靓🤩🤩无敌大海景配上别致嘅食物😚令到整体嘅用餐体
同埋小编觉得呢度嘅环境真系好靓🤩🤩无敌大海景配上别致嘅食物😚令到整体嘅用餐体验跟上一层楼🤩庆祝生日或者周年纪念呢间餐厅真系一个唔错嘅选择😝仲有见到网上有啲人话呢间餐厅嘅服务麻麻😵但系当日小编反而觉得餐厅嘅服务不错🙈可能咁啱某一个嘅服务员态度几好🙈好乐意帮我地影相📸️整体黎讲小编真系几钟意呢间餐厅😝无论环境、食物质素同埋服务都系中上水平🥰🥰迟啲特别日子一定会再黎一试😋
😋 好味:8.35/10
🤑 价钱:7.99/10