2016-11-16
终于实现左自已想做好耐既事~读书进修。一直唔能够坚持, 但出黎做野真系觉得自已学得唔够多,犹豫左一段时间, 终于报读左, 而且仲要开学啦 !! 系开学第一日上课堂, 梗系要比自已食返餐好既, 再去开始我的读书计划啦 !之前已经揾左最近返学的地方, 有一间餐厅叫DW LOUNGE, 感觉似一间酒吧 ! 睇过食评原来都有TEA及DINNER,就决定呢间, 准时放工后急急搭巴士, 好彩系正门有得落。入到去当时尚早, 未有太多人, 店内播放著英文歌, 环境以黑色为主, 近吧枱位置放置大影幕, 播放著MV。装修雅致。侍应好快送上水及餐牌, 餐牌用上I-PAD, 免却好多复杂的餐牌页数。食物唔贵㖞, 一个意粉都系七十几蚊起, 仲可以加钱转套餐。最后点了一个DINNER SET 庆祝自已一下 ~忌廉汁芦笋茄子粒意粉 $78加了$38沙律餐, 有沙律及甜品。再加$12 有埋甜品先 ~先上左个, 原先以为好迷你, 原来都算大份, 有点喜出望外, 我好中意食沙律, 尤其鲜杂果, 我数一数材料好足, 唔系一般餐厅提供的罐头杂果。有士多啤梨, 沙律菜, 粟米粒, 青瓜, 青苹果, 红苹果, 麦皮, 车厘茄,
再去开始我的读书计划啦 !
就决定呢间, 准时放工后急急搭巴士, 好彩系正门有得落。 入到去当时尚早, 未有太多人, 店内播放著英文歌, 环境以黑色为主, 近吧枱位置放置大影幕, 播放著MV。 装修雅致。 侍应好快送上水及餐牌, 餐牌用上I-PAD, 免却好多复杂的餐牌页数。食物唔贵㖞, 一个意粉都系七十几蚊起, 仲可以加钱转套餐。 最后点了一个DINNER SET 庆祝自已一下 ~
忌廉汁芦笋茄子粒意粉 $78
先上左个[迷你鲜杂果乳酪沙律], 原先以为好迷你, 原来都算大份, 有点喜出望外,
我好中意食沙律, 尤其鲜杂果, 我数一数材料好足, 唔系一般餐厅提供的罐头杂果。有士多啤梨, 沙律菜, 粟米粒, 青瓜, 青苹果, 红苹果, 麦皮, 车厘茄, 蜜瓜, 香蕉...而且全部新鲜 ! 而且弃用沙律酱, 醋汁, 选用原味乳酪, 原味乳酪虽然淡味道但配上新鲜蔬果又别有一番味道。 上主菜啦 ! 忌廉汁芦笋茄子粒意粉 ~ 一上枱已经好吸引,摆放精美。味道清新啱晒我早前热气过度, 意粉煮得弹牙, 忌廉汁够浓够香, 我最怕太浠的汁, 浸到意粉也会发胀。材料用上芦笋, 车厘茄, 洋葱, 磨菇, 翠肉瓜粒, 青瓜。材料份量足够, 令到你每一啖都有材料伴著吃。尤其系用上翠肉瓜, 配搭出奇地好 !! 还有 甜品, 侍应话系阿华田咖啡蛋糕, 听落好吸引, 上枱完全想大哗一声, 因为好大件, 真系 $12 加得过。
当然要食下先知, 阿华田的味道好浓, 咖啡亦抢味, 个人中意阿华田的味道多D !蛋糕底十分松软, 好新鲜。食落好似Tiramisu, 一啖一啖咁食, 好快又比我KO左 ^^ 上埋热柚子茶就差不多够钟上堂啦 ! 眼见陆续有其他人入黎食饭, 呢间餐厅又系可以聚会慢慢倾的地,
食物甚有水准而且价钱相宜, 所以已经[收藏]左系我心水餐厅, 下次约埋朋友食饭又多一个好选择。
都要赞赏一下洗手间好干净, 而且仲有一个飞镖杷, 夜晚黎饮野又可以玩, 另外, 又提供broadgame比客人,
倾计之余又可以玩, 难怪临时走开始人多啦 ~