(非会员)
2009-09-09 1 浏览
要在铜锣湾揾地方静静地食饭都好难,一路都知铜锣湾广场对面有个叫优食横町的东东,好似多年前O既拉面横町咁,可惜场中餐厅都冇咩特式,都唔会特登去。最近再行过,发现有间"小平津" 进驻,就即管上去睇下有D乜。原来系日本料理,一睇个餐牌都几吸引,所以就决定试下。星期二晚一个人去,都有得WALK-IN。细心睇下餐牌,原来都几多元化,连沙律都有差唔多十款,我见枱枱都有一碟南瓜沙津,所以又想试下。开头食落,觉得冇咩特别,咪又系南瓜... 不过食落又有D层次,虽然我食唔出有D咩加O左入去... 如果再有人去食,又食得出材料就记得报告下~~!!今次未有机会试粉面饭等主食,主打手卷、串烧等轻食。ORDER了一客海胆手卷,味道同形态都算新鲜、分量适中,唔会剩系得面头有一PAT。紫菜亦都够干身,值得一赞烧鸡软骨有2串,都几好味,好脆,调味又O岩O岩好。再叫一客虾天妇罗,都OK,炸浆几脆,同滑溜嘅虾有对比,虾亦炸得刚好。最后就叫一杯豆腐雪糕做甜品,为呢一餐划上完美句号。一个人去食系贵D,下次都系叫多几个朋友一齐去先得

星期二晚一个人去,都有得WALK-IN。

烧鸡软骨有2串,都几好味,好脆,调味又O岩O岩好。

最后就叫一杯豆腐雪糕做甜品,为呢一餐划上完美句号。

一个人去食系贵D,下次都系叫多几个朋友一齐去先得
2009-09-01
  • 手卷,天妇罗