2018-07-13 158 浏览
今日约左去荃湾做facial...做完faical就食埋野先返去,谂住揾埋个住系荃湾既朋友一齐食,点知佢唔得闲,佢叫我自己的食丼饭,佢介绍左一间系宝石大厦附近既小店,佢话成日去食好好味,咁我唔洗揾餐厅,就直接拣左佢推介呢间去到都已经多人,一路食仲系不断有客入黎,真系好好生意见到啲刺身丼饭都好想食,隔离枱好多人都拣左,但我见佢安格斯牛肉鹅肝丼饭都好吸引, 心入面都15 16,拣咗好耐最终都系拣咗安格斯鹅肝丼, 再加埋三文鱼腩刺身,明太子鸡翼 其实都唔知食唔食得晒呀,可能眼阔肚窄, 唔理咁多啦食咗先算先嚟嘅系三文鱼腩刺身, 每一旧都好大块,好肥美新鲜个汤饭有汤送嘅,当然可以加钱转嘢饮我嘅安格斯牛肉鹅肝丼饭, 上面铺满晒牛肉,仲有两块鹅肝, 下面𠮶层就好多椰菜,牛肉份量多,每块都好大片,酱汁浓,仲可以捞饭,鹅肝唔会太厚,薄薄地2片,够哂,唔会煎得太㶶或太干,呢个饭又够哂大碗,落足哂料最后黎左个明太子鸡翼,有两件,热辣辣鸡翼去骨,入面镶满明太子,胀卜卜,外皮香脆,入面咸咸地,唔错食完后都劲劲劲饱,大满足走果时出面都有人等紧位,呢间野,好抵食唔贵又大份,cp值高下次去荃湾时,都会选择再帮衬

去到都已经多人,一路食仲系不断有客入黎,真系好好生意

其实都唔知食唔食得晒呀,可能眼阔肚窄, 唔理咁多啦食咗先算

三文鱼腩刺身

先嚟嘅系三文鱼腩刺身, 每一旧都好大块,好肥美新鲜

个汤饭有汤送嘅,当然可以加钱转嘢饮

安格斯牛肉鹅肝丼

明太子鸡翼

最后黎左个明太子鸡翼,有两件,热辣辣

食完后都劲劲劲饱,大满足
走果时出面都有人等紧位,呢间野,好抵食唔贵又大份,cp值高
下次去荃湾时,都会选择再帮衬

三文鱼腩刺身
安格斯牛肉鹅肝丼