2015-07-26 608 浏览
Shopping ge 时间过得特别快,行到成4点几先至识得肚饿!行到Hysan,想起朋友之前讲过有间怀旧设计ge餐厅,咁就自己去怀旧吓啦!😁一上到14楼已被怀旧装修吸引了,餐厅设计好复古,好有70年代风味!餐厅招牌仲好有校徽ge感觉!😍店内有不少怀旧摆设,好特别,有D以前从未见过!但我最爱这个拨轮电话,还记得儿时外婆家有一个,系黑色的!从前每次到外婆家总爱玩玩那电话,真的很怀念!只可惜外婆已到天国,无机会带佢嚟怀勉一下!😢🙈好嘞好嘞,系时候要叫嘢食嘞!打开餐牌一睇,有太多选择,唔知点拣好……于是叫店员哥哥推介一下!😅店员好有耐性咁问问我ge爱好同要求,然后依我ge需要向我推介了几款!最后我选了罗麦汁牛河 & 菠萝粒粒冰!店员哥哥仲提我下次叫任何炒粉面饭都可以加$叫特式饮品!服务真系好好,好贴心,超赞!👍👍《罗麦汁牛河》原来张相影得唔太吸引添!😅个酱汁甜甜哋,食落唔似瑞士汁,亦唔似豉油汁,呢只秘制罗麦汁好正,味道够特别!除咗个汁好味之外,牛肉亦要一赞,除咗份量唔少之外,而且牛肉唔靭,软软的!最欣赏的是河粉炒得唔错,唔会粘埋一pat!最正系唔会好似传统干炒牛河咁油腻,自己成碟食晒都唔会有

《罗麦汁牛河》原来张相影得唔太吸引添!😅个酱汁甜甜哋,食落唔似瑞士汁,亦唔似豉油汁,呢只秘制罗麦汁好正,味道够特别!除咗个汁好味之外,牛肉亦要一赞,除咗份量唔少之外,而且牛肉唔靭,软软的!最欣赏的是河粉炒得唔错,唔会粘埋一pat!最正系唔会好似传统干炒牛河咁油腻,自己成碟食晒都唔会有罪恶感😎!有点爱不惜手添!😍😋

《菠萝粒粒冰》原来呢杯菠萝粒粒冰ge冰系用菠萝雪成的,大大粒,好有口感……真系超钟意,以前学校canteen都有一片片菠萝冰买ga!😍呢款用菠萝雪成ge冰好处在于就算D冰融咗,亦唔会令杯饮品变淡,呢设计真有心思!👍👏而且饮品底部仲有菠萝碎粒添ga!😋

虽然今日试唔到朋友所讲ge抵食下午茶,但以原价食也相当满意,因为餐厅环境同店员服务态度都好好,而且仲要无加一服务收费添!下次一定要带埋屋企人同朋友嚟,试埋其他食品!😀😆😍
2015-07-25
  • 罗麦汁牛河,菠萝粒粒冰