2019-07-02
话说琴晚调低左女朋友,自己去咗新宝戏院睇黑超特警组,睇完都已经九点几啦,发觉有啲肚饿,谂住周围行吓睇吓有啲咩食, 行行吓发现到呢间台式料理,就入咗去坐啦,一入到去发现楼底好高, 冇局促嘅感觉,铺面用上白色,好简约.咁 侍应姐姐安排左坐里边,座位同座位之间都好宽敞,跟住我自己睇咗餐牌,就叫做盐酥鸡扒,台式小食拼盘,同埋卤肉饭,另外叫咗一杯爆柠四季春,大约10分钟到,啲嘢食就到咗啦.首先讲讲盐酥鸡扒啦,佢用成块嘅鸡扒去做,整好之后呢就碎上,方便食用,鸡扒外脆内软,好有囗感,小食拼盘就有三样可以食得到嘅,咁包括台湾肠、鸡翼同埋花枝丸,台湾肠就好香口,花枝丸就配上泰式鸡酱,配搭得非常之好,而鸡翼就好有肉汁,啱晒我呢啲唔钟意食香口野嘅人,而台南卤肉饭就比其他嘅台式餐厅大碗嘅,啱晒男士去食用啊,因为一定够饱.以佢嘅饮品呢都非常之多嘅选择,咁我就拣咗水果茶系列,拣咗爆柠四季春,咁谂落去啦就有少少酸酸嘅感觉.成个晚餐大约洗咗$150,需要加一,但铺头嘅姐姐都好好嘅服务,就好似你喺台湾当地咁样😍,食物有水准,价钱亦都好公道,我下次都会带埋女朋友嚟食.